Search for content, post, videos

Sanatatea si miscarea in aer liber

Pentru o dezvoltare armonioasa, atat fizica cat si mentala, copilul are nevoie de sanatate. Iar sanatatea la copii inseamna alimentatie sanatoasa, inseamna miscare multa si joc in aer curat.

Nutritionistul Mihaela Bilic spune: „Ce face mama in casa este cel mai bun, sa mancati cand va e foame, sa va opriti cand v-ati saturat si sa va jucati in aer liber”.

Miscarea in era liber are ca efect accelerarea respiratiei, inima incepe sa lucreze mai mult si sa pompeze sange oxigenat catre toate partile corpului. Prin urmare, aerul curat ajuta la intarirea sistemul imunitar al micutului, regleaza metabolismul acestuia si totodata si sistemul nervos, favorizand cresterea celulelor nervoase si a conexiunilor dintre ele (sinapse).

Exista pareri cum ca daca un copil este usor racit, nu trebuie sa mai iasa afara. Total gresit! Atata timp cat copilul nu este febril, aerul curat nu face decat sa intareasca organismul celui mic si sa il oblige sa lupte impotriva bolii. Bineinteles conditiile meteo trebuie sa fie propice unei iesiri normale, aceasta insemnand fara vant sau viscol, ceata densa sau ploi torentiale.

Imi amintesc ca atunci cand s-a nascut micutul meu, am intrebat-o pe doamna doctor neonatolog, cand voi putea sa scot copilul afara, la plimbare. Stiam din surse mai mult sau mai putin avizate, ca acest lucru va fi posibil dupa primele 2-3 saptamani. Ma si gandeam cu groaza la lungile zile in care voi sta incuiata in casa. Ei bine, doamna doctor mi-a zambit amabil, probabil deducand ceea ce era in mintea mea si mi-a raspuns ca imediat, pentru ca trebuei sa ajung cu el acasa, iar asta insemna o prima plimbare, de la spital pana acasa. Mi-a explicat ca nu exista nici un fel de problema daca il scot la plimbare inca din primele zile de viata, singurele reguli pa care trebuie sa le respect fiind sa il feresc de canicula (am nascut in luna iulie), sa il feresc de ploaie si de vant, purtatoare de diverse viroze si totodata de locurile aglomerate gen locuri de joaca pentru copii, mall-uri si supermarketuri. Plimbarile in parc, dimineata si seara fiind ideale pentru sanatatea si frumoasa dezvoltare a celui mic.

Vezi continuarea pe mamistietot.wordpress.com

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *