Search for content, post, videos

S-a demonstrat: Anticonceptionalele chiar reduc durerile din timpul menstruatiei

Desi nu este specificat pe prospect si nici nu sunt prescrise in acest sens, pilulele contracetive diminueaza durerile aparute in timpul menstruatiei, arata un studiu suedez  intins pe o perioada de 30 de ani.

Cercetarea publicata in revista de specialitate “Human Reproduction” confirma faptul ca anticonceptionalele functioneaza ca analgezice pentru durerile cauzate de menstruatie, conditie medicala denumita “dismenoree”.

Studiul a fost efectuat de oamenii de stiinta de la Academia Sahlgrenska din Goteborg (Suedia) pe cateva sute de femei. Ele au fost recrutate la varsta de 19 ani pentru a participa la studiu. Prima seria si-a inceput participarea la cercetare in 1981, a doua in 1991 iar ultima serie in 2001. Pe parcursul studiului, dismenoreea a fost monitorizata in functie de durata si de intensitatea durerilor, de momentul aparitiei, precum si din prisma existentei sau inexistentei unui tratament hormonal contraceptiv.

“Am descoperit ca exista diferente semnificate intre severitatea dismenoreei la femeile care iau pilule contraceptive si la cele care nu iau”, a declarat prof. dr. Ingela Lindh din cadrul acameniei suedeze.

“Episoadele dureroase apar frecvent, mai ales la femeile tinere. Intra 50 si 70% dintre ele sufera de dismenoree”, a continuat specialistul din Goteborg. Lindh a atras atentia ca gestionarea acestor situatii este benefica atat femeii, cat si societatii in care traieste.

 

O monitorizare efectuata in SUA arata ca aceasta conditie medicala duce la pierderea a 600 de milioane de ore de munca, anual, in intreprinderile americane, pentru ca durerile din timpul menstruatiei pun femeile in imposibilitatea de a merge la serviciu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *