Search for content, post, videos

Riscurile la care te expui cand stai prea mult jos

O zi este compusa din 24 de ore: 6-8 ore de somn si 16-18 ore pentru celelalte activitati. Activitatile difera de la persoana la persoana. Exista oameni care isi petrec majoritatea celor 16-18 ore muncind, calatorind, uitandu-se la televizor sau jucandu-se jocuri video.

Unii sunt obligati sa se plimbe sau sa alerge, iar altii sunt obligati sa stea o zi intreaga la birou in fata calculatorului. O persoana care sta jos toata ziua se expune la multe riscuri. Iata cateva dintre ele:

1. Obezitate
Obezitatea este una dintre cele mai raspandite probleme ale populatiei din ziua de astazi. Aceasta poate fi genetica sau poate aparea in urma unui stil de viata sedentar. Obezitatea poate duce la probleme cardiovasculare, probleme ale ficatului si diabet pe langa altele.

2. Probleme cardiovasculare
Atunci cand stai jos multe ore la rand risti sa ai probleme cardiovasculare. Muschiul inimii are nevoie de exercitii frecvente, iar acestea se pot face prin cardio (alergat, mers cu bicicleta etc).

3. Cancer
Atunci cand stai jos o mare parte din zi si mananci nesanatos poti face cancer.

4. Dementie
Inima pompeaza sange in tot corpul, iar acesta circula din cap pana in picioare. Cand o persoana sta jos toata ziua, sangele nu mai circula la fel de bine, mai ales spre cea mai inalta parte a corpului si anume creierul. Lipsa sangelui insemna lipsa de oxigen in creier. Creierul este un muschi ce are nevoie de exercitiu si oxigen pentru a functiona cum trebuie.

5. Diabet
Tipul 2 de diabet nu este dependent de insulina. Acest tip de diabet poate fi cauzat de un stil de viata sedentar, alegeri nesanatoase in alimentatie si lipsa de exercitiu.

6. Moarte prematura
Moartea prematura poate fi cauzata de toata afectiunile mentionate mai sus. Toata lumea este expusa acestor riscuri, indiferent de varsta, rasa, etnie, situatie sociala etc.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *