Search for content, post, videos

Remedii pentru un nas uscat pe care le poti incerca acasa

Nasul uscat nu este o problema serioasa, insa poate fi deranjant. Te poate lasa cu o migrena sau cu probleme de respiratie. Exista mai multe motive pentru care ti se usuca nasul, de exemplu aparitia iernii sau locurile unde vremea este calda si uscata.

Alergiile si infectiile pot fi de asemenea de vina. Uscaciunea se inrautateste atunci cand iei medicamente pentru ca il usuca si mai tare.

Fumatul iti poate usca cu siguranta nasul si sa irite narile. Deshidratarea si deficitul de nutrienti pot fi si ele de vina. Un numar de conditii medicale pot cauz uscaciunea cronica a nasului, cum ar fi sindromul Sjogren.

Iata cateva solutii pentru hidratarea nasului pe care le poti face la tine acasa.

Vaselina
Folosindu-ti degetul, aplica putina vaselina in nari. Pe aceasta cale vei hidrata aerul pe care il respiri si vei pastra umezeala deja prezenta pe caile nazale. Nu te ingrijora, vaselina nu iti va pune in pericol sanatatea daca nu o folosesti in exces.

Uleiul de masline
Daca vaselina ti se pare prea consistenta poti opta pentru uleiul de masline. Acesta iti poate ameliora discomfortul imediat. Aplica uleiul in nari, folosindu-ti degetul sau un betisor de urechi.

Inhalarea de abur
In momentul in care simti ca ti se usuca nasul ia-ti o oala imediat si umple-o pe jumatate cu apa fiarta. Pune-ti fata deasupra oalei si acopera-ti capul cu un prosop. Continua sa inhalezi aburul din oala pana cand apa nu il mai produce.

Instaleaza-ti un umidificator
Esti predispusa la uscaciunea nasului. Ia in considerarea investirea intr-un umidificator de calitate care va rezista mult timp. Instalarea unui asemenea dispozitiv te va salva de la uscarea nasului. Daca afara este canicula sau ger, un umidificator iti va fi de foarte mare ajutor.

Bea apa
Este foarte important sa ramai hidratata daca ti se intampla foarte des sa ti se usuce nasul. Evita alcoolul si bauturila cu cafeina deoarece sunt diuretice.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *