Search for content, post, videos

Remedii pentru respiratia urat mirositoare

Fie ca este la prima ora a diminetii, fie ca este pe parcursul zilei, multe persoane isi fac probleme privind respiratia lor, mai ales daca ele insele o simt urat mirositoare.

 

Pentru a descoperi solutia potrivita impotriva respiratiei urat mirositoare, trebuie identificata cauza. Respiratia poate fi urat mirositoare din cauza fumatului, dar si din cauta stilului alimentar sau poate a unor probleme dentare. Fiecare cauza prezinta o solutie, odata ce aceasta este identificata.

 

Insa, indiferent de problema care genereaza respiratia urat mirositoare, exista remedii simple, absolut firesti care pot diminua mirosul neplacut si chiar sa-l indeparteze in unele cazuri.

 

1. Vizita la dentist

 

Cu aceasta incepe totul! Persoanele care au probleme dentare precum carii sau gingivita au, mai mereu, respiratia urat mirositoare. Dincolo de igiena orala corecta, doar tratarea acestor probleme medicale poate indeparta si respiratia urat mirositoare.

 

2. Periajul dentar

 

Unele persoane ar putea considera absurd sfatul periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, caci le-a intrat in reflex de cand sunt mici si nu-si imagineaza ziua fara acest obicei de igiena.

 

Insa adevarul este ca igiena orala a romanilor lasa de dorit. La nivel national, un roman foloseste aceeasi periuta de dinti 2 ani la rand, cand ea ar trebuie schimbata o data la trei luni (cel putin). Totodata, romanii din orase folosesc, in medie, doar un tub de pasta de dinti la sase luni, potrivit statisticilor pe 2013. Situatia in mediul rural este mai grava, caci acolo romanii folosesc, in medie, o pasta de dinti la 3 ani.

 

In acest context, obligativitatea periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, cu o periuta de duritate cel mult medie (deci nu tare!) este necesara de reamintit. Periatul pe dinti ajuta la indepartarea reziduurilor de mancare si a bacteriilor.

 

3. Ata dentara

 

Insa, pe langa periuta, este nevoie si de ata dentara pentru indepartarea resturilor de mancare, caci periuta rareori poate patrunde pentru a curata spatiile dintre dinti. Daca acestea nu sunt curatate prin folosirea atei dentare, resturile raman acolo, putrezesc efectiv si lasa loc dezvoltarii bacteriilor care genereaza respiratia urat mirositoare.

 

4. Mai multa apa

 

Cu cat corpul este mai deshidratat, cu atat secretia de saliva este mai scazuta, fapt care favorizeaza aparitia respiratiei urat mirositoare. Asadar, cat mai multa apa bauta in fiecare zi (cel putin doi litri)!

 

5. Apa de gura

 

Multe persoane considera apa de gura un moft, insa este departe de adevar aceasta pura preconceptie. Apa de gura ajuta la dezinfectarea intregii cavitati bucale, mai ales pe margini, locuri unde nu folosim nici periuta, nici ata dentara.

 

6. Un pahar de vin

 

Consumul de vin rosu cu moderatie inhiba dezvoltarea bacteriilor la nivel oral, se arata intr-un studiu publicat recent in „Journal of Agricultural and Food Chemistry”. Atentie, insa! Dupa fiecare pahar de vin rosu si chiar in timpul consumului acestuia trebuie sa beti apa pentru a preveni patarea dintilor.

 

7. Consumul de fructe, mai ales de mere

 

Nu doar marul, ci si alte fructe bogate in fibre ajuta la curatarea danturii datorita vitaminei C care ucide bacteriile din cavitatea orala.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *