Search for content, post, videos

Remedii naturiste contra eroziunii dintilor

Simtiti durere sau disconfort de fiecare data cand consumati ceva prea fierbinte sau prea rece? Dintii au pete decolorate? Daca ati raspuns „da” la una sau ambele intrebari, este posibil sa aveti eroziune dentara.

Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre aceasta si despre unele dintre cele mai frecvente cauze ale eroziunii si remedii eficiente la domiciliu.

Suprafata dintilor este alcatuita din smalt, acesta fiind considerat cea mai dura substanta din corpul nostru, chiar si asa, asta nu in seamana ca smaltul nu se poate deteriora.

În afară de sensibilitatea și decolorarea dinților, puteți ajunge cu ușurință și la erodarea smalțului.

Pentru a evita eroziunea, vă recomandăm urmatoarele remedii naturiste.

Fii blanda la periaj

Periajul excesiv al dintilor va distruge smaltul pe termen lung, dar va va afecta si gingiile. Asigurati-va ca va periati la fel de usor de fiecare data. Este, de asemenea, o idee minunata pentru dumneavoastra sa optati pentru o periuta de dinti cu peri moi.

Evitati consumarea bauturilor carbogazoase

Bauturile carbogazoase duc la distrugerea dintilor. Nu numai ca acestea contin o multime de zaharuri care pot determina cu usurinta formarea placii, dar slabesc smaltul – ele fiind foarte acide, facand emailul predispus la erodare. Ce trebuie sa faceti este sa renuntati la bauturi carbogazoase si sa alegeti apa.

Clatiti gura cu apa

Dupa consumarea de substante acide cum ar fi sucuri de fructe, vin rosu, capsuni, portocale si limes, clatiti gura cu apa – acest lucru va ajuta la indepartarea acidului din gura, care poate inmuia smaltul, facand ca acesta sa fie foarte susceptibil de erodare. De asemenea, nu va spalati dintii chiar dupa ce mancati sau beti ceva acid.

Consumati alimente bogate in calciu

Este o idee minunata sa includeti in alimentatia dvs. o multime de alimente bogate in calciu. Laptele de vaca, branza si iaurtul sunt unele dintre cele mai bune surse de calciu. De asemenea, puteti obtine cantitati bune de minerale din sardine, legume cu frunze, leguminoase si multe fructe.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *