Search for content, post, videos

Remedii naturale pentru un stomac sensibil

Avand un stomac sensibil nu este doar incomod, uneori poate fi si jenant. Fie ca este vorba despre o indigestie, fie ca am mancat prea mult, sau prea repede, sau este vorba despre boli mult mai grave cum ar fi ulcer, gastrite, sau sindromul colonului iritabil. 

Primul lucru care ne trece tuturor prin cap este sa mergem la farmacie sa cumparam ceva pentru a rezolva problema. De multe ori aceasta varianta nu este tocmai cea mai potrivita.

Exista o multime de remedii naturale care pot avea efectul dorit, iar problema stomacala sa fie rezolvata la noi acasa.

Iata 3 remedii naturale pentru un stomac sensibil:

Menta. De cand suntem mici, daca aveam o problema de indigestie, ceva ne-a picat rau, mama ne dadea un ceai de menta si problema era ca si rezolvata.
Totusi se spune ca menta era folosita inca de pe vremea grecilor, romanilor si egiptenilor ca un remediu natural pentru un stomac sensibil.

Compusii din mentol din menta pot inhiba contractiile musculare si reduce spasmele gastro-intestinale.

Banana. Banana ajuta la ameliorarea simptomelor gastro-intestinale. Vindeca indigestia. Se spune ca banana ar fi recomandata in boli grave stomacale cum ar fi Ulcer, gastrite, colon iritabil, pentru ca induce o senzatie de calmare.

Ghimbirul. Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii si poate ajuta impotriva durerilor stomacale. Se poate face din acest ingredient un ceai simplu sau pur si simplu se poate achizitiona un ceai de ghimbir din comert.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *