Search for content, post, videos

Puterile tamaduitoare ale plantelor: Remedii pentru anemie, diabet sau toxiinfectii alimentare

Se stie ca plantele au numeroase efecte benefice asupra organismului. Conform unui nou studiu, acestea au efecte tamaduitoare pentru anemie, hipertensiune, diabet, toxiinfectii alimentare si chiar pentru pierderile de memorie.

Busuiocul scade tensiunea sangvina, coriandrul previne toxiinfectiile alimentare, iar cimbrul diminueaza efectele neplacute cauzate de acnee, potrivit unui studiu publicat recent in Journal Of Neurochemistry, informeaza dailymail.co.uk.

Cel mai bun remediu contra anemiei – rozmarinul. Frunzele de rozmarin sunt bogate in fier – lipsa acestui mineral poate sa provoace oboseala si anemie. Aceasta planta contine si acid carnosic, o substanta care protejeaza creierul contra radicalilor liberi. Astfel, rozmarinul scade riscul de declansare a atacurilor vasculare cerebrale si a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

Cel mai bun remediu contra hipertensiunii – busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvina la fel de mult ca medicamentele utilizate in prezent pe plan mondial. Savantii chinezi considera ca aceasta planta actioneaza asupra concentratiei de endotelina, o proteina care provoaca constrictia vaselor sangvine.

Cel mai bun remediu contra diabetului – schinduf. O doza zilnica de extras de schinduf amelioreaza concentratia de zahar din sangele diabeticilor si scade rezistenta la insulina, afirma cercetatorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta conduce totodata la o crestere inadecvata a lactatiei, au declarat multe mame aflate in perioada alaptatului. Schinduful, o planta folosita si pe post de condiment, este un remediu folosit in medicina asiatica traditionala

pentru a induce nasterea. Din acest motiv, schinduful nu este recomandat femeilor insarcinate.

Citeste continuarea pe www.rtv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *