Search for content, post, videos

Puiul, responsabil pentru epidemia de obezitate

Ai grija de silueta ta iar, in alimentatie, optezi pentru pui, incercand sa eviti porcul, vita sau mielul. Este oare alegerea potrivita?

Cele mai recente studii publicate in jurnalul de specialitate Public Health Nutrition arata ca puiul nu este cea mai buna optiune cand vine vorba de tipul de carne aleasa in regimul alimentar. Intr-adevar, teoretic, este bogat in proteine si contine mai putine grasime.

CITESTE

Diabetul si obezitatea, vindecate in 15 minute?

Cum evitam obezitatea la copii

Problema intervine insa la provenienta puiului, caci caracteristicile pozitive scrise mai sus sunt valabile la pasarile crescute in mod natural, nu cele supraingrasate cu diverse substante in industria avicola.

Puii cumparati din comert care ajung in farfuriile noastre contin asa-numita gena a obezitatii care predispune organismul uman la ingrasare. Acest tip de carne duce la cresterea in greutate daca este combinat cu alte alimente nu tocmai bune pentru silueta care ne mai scapa in regimul de zi cu zi, informeaza autorii studiului publicat in Public Health Nutrition.

Cocktail-ul de gene selectate pentru a determina ingrasarea rapida a puiului industrial, lipsa exercitiilor fizice si alimentatia nepotrivita a majoritatii este o reteta mai putin cunoscuta si periculoasa a obezitatii din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare, a declarat cercetatorul coordonator al studiului, dr. Yiqun Wang.

Situatia este cu atat mai sumbra cu cat numarul persoanelor care mananca pui este tot mai mare.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *