Search for content, post, videos

Proprietarii de animale au o inima mai sanatoasa – studiu

Oamenii care sufera de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului si au animale de companie se bucura in schimb de o mai buna stare de sanatate a inimii decat cei care au o astfel de afectiune si nu au animale, potrivit unui studiu japonez.

Pentru acest studiu au fost monitorizati aproape 200 de japonezi, oamenii de stiinta descoperind ca cei care detineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicata.

Acest lucru inseamna ca inima reactioneaza mai bine la necesitatile organismului, o astfel de reactie fiind bataile mai rapide in situatii stresante. De cealalta parte, variabilitatea scazuta a ritmului cardiac a fost asociata cu un risc mai ridicat de a muri din cauza bolilor de inima.

Erika Friedmann, profesor la Universitatea din Maryland, a apreciat ca studiul, care a fost publicat in American Journal of Cardiology, este un pas inainte fata de ceea ce se stia deja despre legatura intre cresterea unui animal de companie si sanatatea inimii.

Aceasta cercetare a fost realizata de specialisti de la Universitatea Kitasato din Kanagawa, Japonia, pe baza monitorizării a 191 de persoane care sufereau de diabet, hipertensiune sau colesterol ridicat, timp de peste 24 de ore. Cercetatorii au luat in considerare si stilul de viata al voluntarilor, inclusiv acest aspect al cresterii unui animal de companie.

Circa patru persoane din 10 aveau un animal, insa, in afara acestui aspect, cele două grupuri erau asemanatoare.

Fiecare participant la studiu a purtat un aparat de monitorizare a batailor inimii timp de 24 de ore. La posesorii de animale de companie, circa 5% dintre bataile inimii aveau o durata diferita cu 50 de milisecunde, in timp ce la ceilalti acest lucru se intampla pentru numai 2,5% dintre bataile inimii, indicând o variabilitate mai mica a ritmului cardiac.

Deocamdată nu s-a explicat aceasta diferenta, dacă este datorata animalelor sau este o diferenta intre oamenii care aleg sa aiba un animal de companie si ceilalti.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *