Search for content, post, videos

Pot rosiile sa fie un tratament minune pentru cancerul de piele?

Consumul de rosii in fiecare zi poate salva vietile celor care sufera de cancer de piele, sugereaza un nou studiu. Compusii responsabili pentru culoarea rosie a fructului ne poate proteja impotriva daunelor provocate de razele soarelui.

Un test facut pe soareci arata ca cei care au fost hraniti in fiecare zi cu pudra de rosii si-au imbunatatit starea de sanatate. Tumorile lor s-au micsorat. Cand cancerul de piele se dezvolta la oameni, similar genetic cu soarecii, poate deveni fatal deoarece este greu de tratat. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio au hranit soarecii cu o dieta bazata pe pudra de rosii timp de 3 saptamani.

Toate rozatoarele au fost dupa aceea expuse la ultraviolete , au descoperit ca ceve care au consumat tratamentul au avut cu 50% mai putine tumori fatale.

Ultimul studiu arata ca doar rosiile de culoare rosie, pline de carotenoizi, au avut un efect benefic. Chiar si asa, tratamentul s-a dovedit a fi folositor doar in cazul masculilor. Nu s-au observat rezulate pozitive in grupurile de femele. Ce functioneaza pentru barbati, poate sa nu fie benefic in mod egal si pentru femei. Alimentele nu sunt medicamente, dar pot sa impiedice dezvoltarea anumitor boli daca sunt consumate pe parcursul vietii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *