Search for content, post, videos

Peștele: un aliment nelipsit într-o alimentație echilibrată

Datorita continutului sau nutritiv si calitatilor gustative deosebite, pestele este considerat unul dintre cele mai valoroase produse alimentare pe care omul le poate consuma.

Carnea de peste contine proteine in proportie de pana la 18%. Deasemenea are un continut important de substante minerale: calciu, potasiu, fosfor, iod, sodiu, magneziu, siliciu, clor, fier.

Pestele este totodata o sursa importanta de vitamine din grupa B si vitamine liposolubile A si D. Spre deorsebire de celelalte tipuri de carne, carnea de peste are un continut foarte scazut de grasimi saturate, dar in acelasi timp un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati din gama Omega 3 si Omega 6.

Acizii polinesaturati sunt foarte importanti pentru prevenirea bolilor de inima si mentinerea sanatatii cordului. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism, la reducerea trigliceridelor si la scaderae tensiunii arteriale. Totodata au un rol benefic asupra sistemului imunitar.

Carnea de peste de apa dulce are un continut mai scazut de acizi grasi, insa pe de alta parte, pestele oceanic prezinta un risc ridicat de infestare cu mercur din cauza poluarii excesive a aplelor oceanice, intoxicarea cu mercur fiind extrem de periculoasa in special pentru sistemul nervos.

Consumul de peste ajuta la imbunatatirea activitatii cerebrale si la prevenirea imbatranirii capacitatilor intelectuale, reducand astfel riscul aparitiei maladiei Alzheimer.

Continuarea pe Mamistietot.ro

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *