Search for content, post, videos

Pepenele tine inima sanatoasa. Cum functioneaza

Pepenele rosu este unul dintre alimentele cele mai benefice pentru corpul uman.

Contine multe vitamine, printre care licopen, un antioxidant puternic care previne aparitia multor afectiuni neplacute si este cat se poate de sarac in grasimi si colesterol. Totodata, pepenele rosu este bogat in multe din vitaminele necesare corpului nostru.

Potrivit ultimelor descoperiri insa, se pare ca pepenele rosu ajuta cat se poate de mult si la prevenirea unor afectiuni cardio vasculare.

Pepenele are o serie de compusi naturali care ajuta la dilatarea vaselor de sange, lucru ce duce la micsorarea efortului depus de inima pentru a pompa sangele prin sistemul circulator.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, o echipa de cercetatori din SUA au lasat un grup de 100 de oameni sa consume pepene rosu zilnic. Cercetatorii au observat ca, dupa sase saptamani, aceste persoane aveau tensiunea arteriala mult mai redusa, implicit fiind expuse unui risc mai mic de afectiuni cardiovasculare.

Cu toate acestea, pepenele este un aliment bogat in zaharuri. Asadar nu trebuie consumat in abuz pentru ca ar putea duce la ridicarea glicemiei.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *