Search for content, post, videos

Pantofii cu toc inalt cresc riscul de cancer

Pantofii cu toc sunt unul dintre principalele atuuri ale femeilor. Alungesc piciorul si subtiaza silueta. In ciuda avantajelor de necontestat asupra feminitatii, cele mai recente studii arata ca incaltamintea cu toc inalt poate fi foarte periculoasa pentru sanatate.

Pantofii cu toc pot favoriza aparitia inflamatii ale articulatiilor si orice inflamatie din corp creste riscul de cancer.

Am putea preveni cancerul purtand pantofi comozi, care absorb presiunea din timpul mersului, sustine renumitul oncolog american David Agus in controversata sa carte, The End Of Illness (Sfârsitul bolilor), lansata de curând in SUA.

Potrivit specialistului, incaltamintea cu toc si, in general, cea incomoda, afecteaza articulatiile si, in timp, produce inflamatii la acest nivel. Inflamatiile sunt un raspuns normal al organismului la stimuli precum bacteriile, ranile sau substante iritante.

Atunci cand devin cronice, inflamatiile sunt distructive.

Anumite tipuri de inflamatii au fost corelate – in numeroase studii – cu cele mai grave afectiuni degenerative, cum sunt bolile cardiovasculare, dementa Alzheimer si diabetul. Totodata, pot creste semnificativ riscul de cancer, spune David Agus. Aceasta maladie este provocata de anomalii genetice. Orice factor care afecteaza ADN-ul sau procesele naturale de reparare poate favoriza cancerul.

Specialistul este de parere ca, atunci când in organism exista inflamatii, procesele de reparare a ADN-ului se opresc, pentru ca atentia este concentrata pe inflamatii. si când atelierul de reparatii al ADN-ului se inchide, corpul poate deveni vulnerabil in fata cancerului si al altor boli, explica medicul.

David Agus este oncolog si profesor de medicina la Universitatea din California de Sud si fondatorul site-ului Oncology.com, cea mai mare baza de date online despre cancer. Cartea sa nu este disponibila deocamdata in limba româna.

 

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">pasqualyna</cite>

    Viseaza! Tinteste! Planifica! Actioneaza! Editura EPUBLISHERS.SRL,cauta colaboratori externi !! AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI. Program de lucru part-time pentru extinderea pe piata Nationala si Internationala! Ce oferim: -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari -instruire gratuita prin email -contract legal de comision -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra de acasa (fiecare isi face singur programul de lucru) Detalii la adresa email doinagolpoian@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *