Search for content, post, videos

De ce sa te lasi de fumat! O singura tigara pe zi dubleaza riscul producerii unui atac de cord la femei

Fumatul dauneaza grav sanatatii. Fumatoarele si nu numai au auzit avertismentul prea des incat sa mai tina cont de el. Cele mai recente studii efectuate la Institutul pentru Inima din cadrul Universitatii canadiene din Alberta concretizeaza insa atentionare printr-o concluzie dura: o singura tigara pe zi dubleaza riscul producerii unui infarct la femei.

Cercetarile recente arata ca femeile sunt mult mai expuse riscurilor ridicate de fumat decat se credea anterior. Daca inainte se invocau riscuri de sanatate la mai multe tigari fumate zilnic, cercetatorii Institutului pentru Inima din cadrul Universitatii din Alberta (Canada) au descoperit ca una singura pe zi este suficienta pentru dublarea riscului aparitiei unui atac de cord sau a altor probleme cardiace.

Coordonatorul studiului, Roopinder Sandhu, a explicat pentru Daily Mail ca predispozitia la probleme cardiace este sever accentuata de viciu, mai ales in cazul femeilor.

La acesta concluzie s-a ajuns dupa monitorizarea a mii de femei cu varste de peste 30 de ani, din 1980 incoace. Pe parcursul celor 30 de ani de cercetare, 351 de femei fumatoare au suferit o moarte subita pana la varsta de 55 de ani, arata un raport publicat in revista de specialitate a Asociatiei Americane pentru Inima.

Statisticile cercetarii au aratat ca si femeile care fumeaza relativ putin, intre una si 14 tigari pe zi, prezinta de doua ori mai multe riscuri de a suferi atacuri de cord comparativ cu cele care nu fumeaza deloc. Iar amploarea riscului nu variaza de la una la noua sau la 14 tigari pe zi. Este acelasi: dublu. Femeile care sunt fumatoare de peste cinci ani mai pot adauga opt procente acestui pericol.

Profesorul Sandhu a atras atentia ca se stia ca fumatul ridica un risc cardiac, dar nici specialistii in medicina nu banuiau pana in prezent ca acest pericolul este atat de mare.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Alinuta</cite>

    Intr-adevar, riscurile pentru sanatate sunt foarte mari, insa fumatorii sunt destul de constienti de ele. Cred ca este necesara o cu totul abordare pentru a convinge pe cineva sa renunte la acest viciu. O tigara electronica cred ca ar ajuta destul de mult pentru inceput, pentru ca scazi treptat doza de nicotina din elichid, pana la zero http://www.vipercig.ro/e-lichide-tigara-electronica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *