Search for content, post, videos

Nu-ti place deloc sportul?! Genele ar putea fi de vina

Multa lume prefera sa petreaca o zi libera de sambata pe canapea, in fata televizorului, in defavoarea unei ture de alergat prin parc.

Dincolo de lene, oamenii de stiinta ca si genele ar putea fi de vina pentru sedentarism.

 

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Iowa au stabilit ca unele persoane se simt bine dupa ce fac efort fizic, altele urasc acest lucru, iar beneficiile aduse de sport asupra sanatatii si asupra siluetei nu au nicio influenta asupra placere sau lipsei placerii de a face sport.

 

Oamenii de stiinta din Iowa au descoperit ca reactiile organismului aparute in timpul efortului fizic ar putea fi determinate in proportie de 50% de mostenirea genetica.

 

Panteleimon Ekkekakis, unul dintre autorii studiului, sustine ca exista persoane „masochiste in mod benign” care simt placere in timpul antrenamentelor fizice, chiar daca exercitiile suprasolicita muschii genereaza uneori durere. Pe de alta parte, exista alte persoane care au o toleranta foarte mica la durere motiv pentru care chiar si durerea musculara usoara din timpul exercitiilor fizice ii face sa se simta groaznic.

 

Specialistul atrage atentia ca, in timpul efortului fizic, apar transpiratia, inflamatiile si durerea pe care fiecare om le resimte in mod diferit, iar toleranta scazuta la acestea este, de fapt, mostenita genetic.

 

Practic, studiul de la Universitatea din Iowa arata ca toleranta la factorii care produc durere in cazul exercitiilor fizice poate fi 50% determinata genetic. Oamenii de stiinta sustin ca unele persoane nu sunt lenese, ci pur şi simplu au un nivel mai scazut de toleranta la durere.

 

 

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *