Search for content, post, videos

Nu sta mai mult de 3 ore pe scaun ca sa traiesti mai mult!

Am putea trai mai mult cu doi ani daca nu am petrece mai mult de trei ore pe zi asezate pe scaun.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Cambridge au descoperit că speranta de viata a oamenilor ar putea creste cu doi ani, daca acestia nu ar sta mai mult de trei ore pe zi asezati.
Totodata, specialistii au stabilit ca ne putem prelungi viata cu 1,4 ani daca am miscora durata de timp petrecuta, in fiecare zi, in fata televizorului.
Studiul publicat in British Medical Journal arata ca statul jos timp indelungat favorizeaza aparitia bolilor de inima si a diabetului, ambele fiind asociate cu riscul de deces prematur.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii de la Universitatea din Cambridge au analizat 167.000 de persoane, fara sa ia insa in considerare stilul lor de viata. Din acest motiv, profesorul David Spiegelhalter, expert in calcularea riscurilor, a atras atentia ca rezultatele cercetarii vizeaza intreaga populatie, in medie, si este greu de precizat pe fiecare individ in parte cat de mult bine le face faptul ca se ridica de pe canapea.
Insusi Spiegelhalter a recunoscut, insa, ca recomandarea celor trei ore petrecute pe scaun pe zi este foarte optimista, cu atat mai mult cu cat multi oameni din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare lucreaza la birou, opt-zece ore pe zi.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Mandeep</cite>

    Cum de in strainatate nu etxsia grija asta excesiva pentru viata cetatenilor? In Austria am facut baie in 5 lacuri, pe maluri diferite, in 12 zile. Toate aveau margini de tot felul, si adancimi peste 50 de metri.Si da, logica mea chiar cred ca se aplica. Daca ai avea un semafor in desert, ai sta la el? Pe strazi/sosele mor in fiecare zi oameni, dar accesul nu e interzis. De pe poduri, tot felul de dobitoci s-ar putea arunca in cap, totusi accesul nu e interzis. Argumentul cu oprirea echipamentelor pentru cautarea inecatului e, recunosc, unul la care nu m-am gandit si e bine ca mi-ai zis. O sa iau in considerare. Chiar o sa plec, cu prima ocazie, fac planuri deja ;).Inteleg ca tie iti place in Romania, nu? Si-ti convine totul, si situatia ti se pare ca nu ar avea cum sa fie mai buna, nu?Eu si altii ca mine suntem doar nebuni pretentiosi cand ne declaram nemultumiti, right? Inteleg ca nici nu te deranjeaza sa-ti strici masina pe drumuri aiurea, esti de un calm desavarsit. Asta daca nu iei o groapa mare, iti rupi o roata si intri direct intr-un camion din sens opus. Si-atunci o sa-mi spui ca un lac prezinta riscuri ascunse. 🙂 Soseaua nu 🙂 asta daca mai scapi. Presupun ca nu consideri c-ar fi nevoie de niste autostrazi, poate tu ai 60 de zile de concediu pe an si-ti poti permite sa faci pe drum pana la un obiectiv oarecare de 3 ori mai mult decat e normal. Nu m-ar deranja sa existe zone restrictionate pe aceste lacuri, sa fie obligatoriu sa ai vesta de salvare pe tine, reglementari, preturi de intrare, etc. Dar nu pot accepta sa fie interzis tot si gata. Ca sa-ti mai dau una sa-ti cada greu la patriotism. Anul asta nu mai merg in Romania la mare, pentru ca e caca intr-insa, l-am vazut eu (si-am plecat acasa), pentru ca nu s-a gandit nimeni sa fie multe-multe toalete decente pe plaja sau foarte aproape. Asa ca o sa merg la unii de au asa ceva. Si eventual mai ieftin :). Si nu, nu la bulgari.Nu sunt patriot si nici nu inteleg conceptul.Acum, alexandra, multumesc pentru sfaturi si linkuri. Chiar daca nu-mi place cum pune Andrei problema vis-a-vis de mine si de parerile mele, blogul lui e informativ. Am vazut in blogrolul lui pe unul dintre fotografii „mai vechi” cu care mai ieseam la un peisaj, ce vremuri…Pe jos as merge. Pe lacul asta o fi voie cu ambarcatiuni? Ca in cazul asta as merge cu masina pana mai aproape, ca-i grea canoea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *