Search for content, post, videos

Mitul celor 30 de minute de miscare pe zi, spulberat. Afla de ce

Aproape ca ne-am saturat sa auzim recomandarea despre cele 30 de minute de sport pe zi pe care ar trebui sa le practicam. Chiar avem nevoie de acea jumatate de ora de miscare? Sau putem reduce durata exercitiilor fizice?

La aceasta intrebare au raspuns oamenii de stiinta de la Universitatea McMaster din Ontario (SUA), informeaza The New York Times. In loc sa puna problema cat de mult sport avem nevoie zilnic, cercetatorii au studiat cat de putina miscare ar trebui sa facem pe zi pentru a ne bucura de beneficiile exercitiilor fizice asupra sanatatii.

Concluzia la care au ajuns este ca nu avem nevoie de cel putin 30 de minute de miscare pe zi, ci doar de 20 de minute!

Pe de alta parte, specialistii atrag atentia ca acele 20 de minute de sport practicate pe zi trebuie sa fie cat se poate de complexe. Astfel, jogging-ul sau pedalatul in ritm rapid sunt esentiale pentru miscarea cardio. Odata accelerate bataile inimii, ar trebui sporita intensitatea exercitiilor, adaugand trepte de greutate. Pentru cei care nu dispun de abonament la o sala de fitnes sau nu au bicicleta, si urcatul pe scari (multe etaje) poate fi un substitut.

 

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *