Search for content, post, videos

Niciodata sa nu reincalzesti aceste alimente la microunde

Reincalzirea alimentelor folosind cuptorul cu microunde este un ritual comun in bucatarie in zilele noastre. Cu totii stim riscurile reincalzirii mancarii si a anumitor feluri de recipiente.

Dar stiai ca unele alimente sunt un pericol atunci cand le reincalzesti? Mai jos ai cateva alimente pe care nu trebuie sa le reincalzesti la microunde.

1. Orez
Reincalzirea orezului in cuptorul cu microunde nu va distruge bacteriile daunatoare, ci creeaza un mediu umed si cald care le va face sa se multiplice.

Aceste microorganisme si toxine pe care le produc sunt rezistente, iar din aceasta cauza nu vor muri la microunde.

2. Ciuperci
In general este cel mai bine sa mananci ciuperci imediat dupa preparare deoarece proteinele din ciuperci se deterioreaza rapid. In general, daca ciupercile preparate stau in frigider de mai putin de 24 de ore, este sigur sa le mananci dupa ce le-ai reincalzit la o temperatura de 70 de grade celsius.

3. Lapte, in mod special laptele mamar
Laptele este una dintre cele mai bune forme de nutritie deoarece contine o varietate de nutrienti, cum ar fi vitamine, minerale, acizi grasi sanatosi si compusi bioactivi care au un impact pozitiv asupra sanatatii.

Laptele mamar este nutritiv pentru bebelusi deoarece ajuta la imbunatatirea nivelului imunitatii si scade riscul diferitelor tipuri de infectii.

Incalzirea laptelui in microunde nu este o idee buna deoarece nu se incalzeste uniform, iar unele parti pot fi prea calde, iar altele reci. Ba mai mult, caldura excesiva de la cuptorul cu microunde va scade calitatea nutritionala a laptelui mamar.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *