Search for content, post, videos

Incredibil! Cand sa te lasi de fumat, ca sa traiesti cu 10 ani mai mult!

Efectele nocive ale fumatului sunt arhicunoscute. Dar abia acum devin cunoscute beneficiile renuntarii la fumat, iar un studiu efectuat in Germania ne arata si de ce nu este niciodata prea tarziu sa ne lasam de acest viciu.

Renuntatul la fumat, chiar si daca am trecut de varsta a doua, aduce numeroase beneficii sanatatii noastre. Practic, daca renuntam la tigari, scadem riscul de a suferi de un infarct sau de un atac vascular-cerebral cu peste 40%.

Cifrele conteaza enorm cu atat mai mult cu cat atacul de cord si cel vascular-cerebral (AVC) sunt printre principalele cauze de deces direct din Romania, survenite pe fondul altor probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, spre exemplu.

Asadar, chit ca sanatatea nu mai este de fier ca la varsta de 20 de ani, renuntatul la fumat ne va ajuta sa reducem riscul producerii un infarct sau al unui AVC.

Oamenii de stiinta de ala Centrul de Cercetare pentru Cancer din Germania au ajuns la aceasta concluzia, dupa efectuarea unui studiu pe aproximativ 9.000 de nemti cu varste cuprinse intre 50 si 74 de ani. Cercetarea pe fiecare participant la studiu a dura zece ani.

„Am descoperit ca fumatorii sunt mult mai expusi bolilor de inima de la varste tinere, comparativ cu cei care nu au fumat niciodata sau au renuntat la viciu”, a afirmat profesorul Hermann Brenner.

„Renuntarea la fumat inainte de varsta de 40 de ani ne salveaza 10 ani din viata pe care, altfel, i-am fi pierdut prin sustinerea viciului”, a adăugat profesorul-coordonator al studiului, Prabhat Jha.

Studiul atesta, practic, ca nu este niciodata prea tarziu sa ne lasam de fumat, chiar si la varsta a doua, daca ne dorim o viata mai sanatoasa si la varste inaintate.

<

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *