Search for content, post, videos

Motivul incredibil pentru care poftim junk food

Nu te-ai putut abtine de la un snack sau de la o bucata de ciocolata astazi? Se prea poate ca biroul tau sa fie de vina! Persoanele care lucreaza in medii dezordonate sunt mai predispuse sa dea iama in junk food decat cele care mentin ordinea la locul de munca.

Oamenii care au ordine pe birou sunt mai tentati de fructe decat de produse junk food decat cei care stau in dezordine la locul de munca, potrivit unui studiu danez care a cooptat 34 de studenti pentru stabilirea influentei mediului in care stai si lucrezi asupra obiceiurilor alimentare. Cercetarea a aratat ca 67% din tinerii care aveau birourile ordonate au optat pentru un mar ca gustare intre mese, in timp ce 80% din cei care aveau dezordine pe birou au preferat sa manance o ciocolata.

Explicatia ar fi una de natura psihologica: locurile organizate de munca incurajeaza oamenii care lucreaza acolo sa faca alegeri conventionale, alegeri „corecte”, acceptate de cei din jur. Pe de alta parte, cu cat este mai mare dezordine intr-o camera, cu atat omul care lucreaza acolo va fi mai creativ, a mai aratat acelasi studiu. Poate din acest motiv camera unui artist se prea poate sa fie, mai mereu, mai dezordonata decat cea a unui contabil.

Astfel ca felul in care ne aranjam (sau nu) biroul sau locul in care lucram ne influenteaza nu doar productivitatea si starea de spirit, ci si obiceiurile alimentare. Un birou curat ofera avantajul gasirii rapide a lucrurilor pe care le cauti, nefiind nevoit sa sapi prin maildare de obiecte pentru a gasi ce ai nevoie. Insa un mediu ordonat este nefavorabil creativitatii. Pratic, a fi creativ presupune sa te indepartezi de normele traditionale, de conventii si de ordine, motiv pentru care un mediu haotic, dezordonat este mai propice dezvoltarii de noi idei.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *