Search for content, post, videos

Motivele pentru care este periculos sa bem cafea pe stomacul gol

Cafeaua de dimineata este un ritual tot mai des intalnit mai ales in randul oamenilor care lucreaza de dimineata sau pentru cei care fumeaza. Specialistii trag insa un semnal de alarma, acestia sustin ca nu ar trebui sa o consumam niciodata pe stomacul gol.

Cafeaua consumata pe stomacul gol face ca secretia de acid clorhidric sa fie stimulata, ceea ce duce la grave probleme de sanatate. Persoanele cu gastrita sau ulcer sunt cele mai afectate.

Cortizonul creste cu rapiditate
Cafeaua consumata inainte de prima masa din zi duce si la cresterea nivelului de cortizon din corp si acesta va avea nevoie de mult timp sa-si revina. Nu in ultimul rand, cafeaua bauta pe stomacul gol duce la balonare si chiar stari de voma.

Pentru a diminua din efectele negative, nutritionistii va sfatuiesc sa adaugati in cafea lapte sau unt de cocos.

In cazul in care nu aveti timp pentru micul dejun, puteti adauga in cafeaua de dimineata putin lapte sau o lingurita de unt de cocos.

Aceste ingrediente sunt benefice pentru organism deoarece contin acizi grasi, grasimi care crest capacitatea organismului de a arde calorii cu 5%, adica aproximativ 120 calorii.

Gustul amar al cafelei poate fi atenuat cu scortisoara. Adaugati la 3/4 cesti de cafea macinata doua linguri de scortisoara si preparati cafeaua in mod obisnuit.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *