Search for content, post, videos

Metode simple pentru a nu avea cancer

Cancerul este o boala teribila care poate fi fatala. Doar in anul 2012 au fost 8.2 milioane de morti din aceasta cauza. Conform expertilor, numarul de oameni afectati de aceasta boala va creste cu 70% in viitor.

Acest lucru este devastator, insa adevarul este ca 1/3 din cele mai comune tipuri de cancer poate fi evitat. Pentru a incepe lupta impotriva acestei teribile boli, iata cateva metode simple de a trai o viata fara cancer:

1. Nu mai consuma bauturi cu zahar
Poate crezi ca bauturile zaharate sunt de vina pentru diabet si obezitate, insa pot cauza si anumite tipuri de cancer, inclusiv cel endometrial. Aceste racoritoare cresc riscul de cancer cu 87% deoarece contribuie la ingrasare.

2. Fii mai activa
Pentru a preveni cancerul, stai mai mult in picioare si mai putin jos. Statul pe scaun toata ziua iti creste sansele de a avea cancer la colon si endometrial pana la 24%. Daca hobby-ul tau este privitul la televizor, ridica-te si fa o plimbare, chiar si pentru cateva minute in fiecare ora pentru a preveni riscul de cancer.

3. Mentine o greutate sanatoasa
Obezitatea poate fi foarte periculoasa pentru sanatate. Trebuie sa ai un BMI de 20-25 pentru a fi considerata sanatoasa.

4. Mananca sanatos
Cand mananci mai multe fructe si legume reduci riscul de cancer la colon. Adauga cereale integrale la lista ta de cumparaturi pentru o viata cat mai sanatoasa.

5. Incearca sa mananci cat mai putina carne rosie
Carnea rosie este gustoasa, dar creste riscul de cancer. Carnea slaba este cea mai sanatoasa, iar daca o marinezi va avea un gust exceptional, mai ales daca o faci la gratar.

6. Evita alcoolul
Cancerul la gat sau oral poate fi cauzat de consumul excesiv de alcool. Nu trebuie sa il eviti 100%, insa trebuie baut in cantitati moderate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *