Search for content, post, videos

Metode adecvate de a te spala pe dinti conform expertilor

Probabil ca ai multe intrebari legate de spalatul pe dinti. Esti curios sa stii cat de des trebuie sa te speli, cat de mult si cum sa te speli in general?

Daca tu crezi ca exista reguli stricte cand vine vorba de spalatul pe dinti, te inseli. Adevarul este ca nu exista reguli. Conform unui studiu postat de British Dental Journal, majoritatea dintre lucrurile pe care le stii despre periajul dintilor sunt gresite, inclusiv urmatoarele:

Spalatul pe dinti imediat dupa masa

Nu este recomandat sa te speli pe dinti dupa masa. Asteapta macar 30 de minute deoarece pH-ul din gura ta este inca scazut si acid. Daca te speli- chiar daca o faci cu grija- iti poti deteriora dintii.

Limba

Dupa ce te speli pe dinti, iti clatesti gura si treci mai departe. Evident, ai uitat ceva extrem de important: limba. De asemenea are nevoie de aceeasi atentie ca si dintii tai deoarece retin bacterii care pot cauza o respiratie neplacuta si altele.

Periat agresiv

Unele pete de pe dinti pot fi dificil de curatat. Aceste pete si alte imperfectiuni pot disparea doar prin periaj agresiv, nu? GRESIT! Mereu trebuie sa periezi usor. Tine-ti peria cu 2 degete pentru a intelege cat de usor trebuie sa periezi.

Fara ata dentara

Probabil consideri ca periajul e indeajuns pentru a avea o gura sanatoasa. Folosirea atei dentare ar trebui sa fie mereu o parte a rutinei tale. Inainte sa te speli pe dinti ar trebui sa te cureti intre dinti, folosind ata dentara pentru ca aceasta ajunge in locuri in care peria nu poate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *