Search for content, post, videos

Mersul pe bicicleta si beneficiile lui

Persoanele care merg pe bicicleta imbatranesc mai greu decat cele care nu au acest obicei. Efectele imbatranirii sunt cu 50% mai mici la cei care pedaleaza de trei ori pe saptamana. Iata si alte beneficii ale mersului pe bicicleta:

In functie de greutate si viteza cu care pedalezi poti arde intre 400 si 500 de calorii intr-o ora de plimbat cu bicicleta.

Pedalatul imbunatateste circulatia sanguina, cei care merg regulat cu bicicleta au un risc scazut de aparitie a varicelor si a edemelor.

Efortul fizic imbunatateste capacitatea respiratorie , astfel pedalatul este un mijloc de prevenire a astmului , bronsitei si a altor afectiuni respiratorii.

Sistemul imunitar protejeaza corpul in fata infectiilor si a bolilor. Studiile au aratat ca mersul pe bicicleta stimuleaza productia de anticorpi si previne aparitia imbolnavirilor.

Pedalatul este indicat pentru antrenamentul tendoanelor, ligamentelor, articulatiilor si pune la treaba  majoritatea muschilor din corp. Prin practicarea “biciclitului” pot fi prevenite tendinitele, osteoporoza si coxartroza.

Citeste si:

Sfaturi pentru o viata lunga

Durerile de picioare

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *