Search for content, post, videos

Mersul este mai bun pentru sanatate decat alergatul

Faceti zilnic cel putin 30 de minute de miscare – auzim recomandarea foarte des prin toate canalele mass-media, dar ce presupune de fapt miscarea de zi cu zi?

O ora la sala de fitness sau cateva exercitii usoare? Oamenii de stiinta vin cu un raspuns inedit: plimbarile lungi.

 Cercetatorii de la Universitatea din Maastricht (Olanda) au descoperit ca plimbarile lungi fac mai mult bine sanatatii decat efortul scurt si intens.

Potrivit un studiu publicat in revista de specialitate PLOS ONE, efortul fizic de mica intensitate dar mai indelungat ca timp imbunatateste functiile pancreasului, sporand sensibilitatea la insulina in organism. Totodata, echilibreaza mai bine nivelul grasimii in sange, comparativ cu un workout foarte intens.

Beneficiile aduse de efortul fizic usor actioneaza mai ales asupra problemelor diabetice si a obezitatii.

Oamenii de stiinta din Olanda recomanda mersul pe jos, chiar la un mas usor mai rapid, ca efort fizic de mica intensitate care poate fi sustinut o perioada mai lunga de timp. Asadar, decat sa va lucrati musculatura pana la epuizare in 40 de minute la sala, mai bine faceti o plimbare o ora si jumatate sau doua.

Astfel, pe termen lung, reduceti riscul aparitiei diabetului zaharat pentru ca reusiti sa echilibrati productia de insulina si nivelul glicemiei din sange. Pe acelasi fond, puteti da jos cateva kilograme, doua-trei, daca va angajati la plimbari mai lungi.

Desi conceptul de plimbare implica, bineinteles, ideea de timp liber, cei care duc lipsa de ore libere, pot sa-si organizeze astfel ziua incat sa mearga mai mult pe jos pana la munca – daca nu pot toata distanta, macar o parte din ea.

 Iata un plan bun de pun in aplicare primavara, vara si la inceput de toamna, cand ne permite si vremea de afara sa mergem mai mult pe jos!

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">ArianaMardale</cite>

    Sunt de acord, dar tot alergatul e mai bun pentru tonifierea muschilor si fermitatea pielii! In plus, daca va protejati de febra si de dureri cu un ulei incalzitor care imbunatateste circulatia sanguina efectele sunt vizibile si mai devreme. Ce am folosit eu pana acum e uleiul de arnica natural de la Weleda, care costa vreo 58 de lei, dar tine mai mult de o luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *