Search for content, post, videos

Margarina ne face mai agresivi. Vezi ce alte alimente te pot transforma in pericol public

Ca margarina nu este atat de sanatoasa, pe cat este de ieftina si dietetica – datorita grasimilor vegetale – , s-a tot spus. Acum au aparut studii conform carora grasimile trans care se regasesc in compozitia ei, dar si a altor produse alimentare, pot avea efecte negative asupra comportamentului consumatorilor.

Margarina te poate face irascibil si nu ar trebui sa se regaseasca in alimentatia elevilor sau a detinutilor, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California.

In compozitia margarinei se regasesc grasimile trans, obtinute prin incalzirea si hidrogenarea grasimilor nesaturate vegetale, care astfel se transforma in grasimi solide. De exemplu, acidul oleic, mono-nesaturat, este transformat in acid elaidic, grasime trans prezenta in margarina.

Citeste articolul intreg, pe: www.rtv.net

 

 

loading...
<

2 comments

  • <cite itemprop="author">UuMw09Y</cite>

    Pai daca sunt grasimi trans – nu sunt rele ?? De ce se mai folosesc in preparate alimentare ? Eu am terminat chimie industriala – dar cei de la chimie alimentara ce fac ?? De ce nu iau atitudine ? Invatam la scoala de ce nu sunt bune – si le mancam acasa pt ca asa le-am cumparat de la magazin ? Nu-i o situatie absolut cretina ?

  • <cite itemprop="author">UuMw09Y</cite>

    Si inca ceva – daca margarina accentueaza irascibilitatea, agresivitatea si nervozitatea – inseamna ca se duce si ataca direct la ficat – DECI DACA MAI AUD PE CAREVA CA FACE RECLAMA MINCINOASA PE LA TV SAU PE AMBALAJE – ii sparg un bax de margarina de cap si-i dau numai picioare in spinare pana il las lat !
    Orice grasime toxica / aliment toxic / etc – se duce direct la ficat si are acces sa deregleze umoarea Pitta ( cine are notiuni de Ayurveda) sau „focul bun” al ficatului. Practic bruiaza si modifica crunt valorile unor parametri fiziologici ai ficatului, pancreasului pe functia exocrina, etc. Si efectul imediat este ca persoana se simte brusc iritabila, nervoasa, nu mai are rabdare, se inroseste in obraji – dar nu de bine, nu isi gaseste locul si poate deveni agresiv fizic.
    Deci – ce e de facut cu producatorii de margarina care insista sa ne tot minta intr-una numai CA SA ISI VANDA MARFA – si de fapt isi bat joc de noi ? Si isi mai fac si reclama ostentativa si f agresiva, stresanta – ar trebui o lista cu multe semnaturi de prezentat la guvernanti si de cerut in numele semnatarilor sa fie retrase de pe piata produsele toxice care baga populatia in spital fara rost. Adica mai dai bani si pe acolo – si esti si in pericol permanent .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *