Search for content, post, videos

Substanta-minune din rosii care va protejeaza de arsurile solare

Desi crema de protectie impotriva razelor ultraviolete ale soarelui este obligatorie la fiecare expunere, si alimentatia ne poate reduce riscul de prajire la plaja.

Un studiu prezentat recent la Societatea Regala de Medicina din Londra arata ca rosiile pot contribui la protectia pielii in fata razelor soarelui, datorita licopenului, o substanta-minune dupa cum spun specialistii britanici care au efectuat cercetarea.

Pe langa alte tratamente impotriva arsurilor, Licopenul este un pigment natural regasit in tomata, mai ales in coaja, care previne cu eficienta imbatranirea celulara.

Potrivit profesorului Mark Birch-Machin care a luat parte la studiu, femeile care mananca multe rosii se bucura de o mai buna protectie anti-UV. Faptul a fost constatat pe participantele la cercetare.

Femeile care aveau o alimentatie bogata in rosii si s-au expus la soare au fost mai ferite de razele ultraviolete, prezentand zone mult mai mici de roseata sau arsuri.

Oamenii de stiinta au analizat si modul in care celulele pielii sunt afectate de razele soarelui. Femeile care mancau mai multe tomate aveau mai putine alterari la nivelul ADN-ului decat cele care nu consuma acest fruct (Da! Rosiile sunt, de fapt, fructe, nu legume!).

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *