Search for content, post, videos

Pericolele din mancarea fast-food. Cate calorii are de fapt

In conditiile in care multe localuri care comercializeaza produse fast-food fara sa precizeze valorile nutritionale si caloriile, putem cel mult sa ne dam cu presupusul. Insa si atunci cand ne dam cu presupusul cu privire la calorii le calculam cu 20% in minus, fata de aportul caloric real.

 

Un studiu publicat in revista de specialitate British Medical Journal arata ca aproape toti consumatorii de mancare fast-food au impresia ca preparatele au mai putine calorii decat in realitate.

 

La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori coordonata de Jason Block, profesor doctor la Harvard Medical School. El si colegii sai au evaluat aproape 3.400 de persoane, – adulti, adolescenti si chiar copii – pentru a afla cum percep valoarea calorica preparatelor fast-food. Studiul a fost efectuat in SUA si a suspus unor teste si 89 de restaurante.

 

Profesorul Block a constatat, la final ca adolescentii subestimeaza cel mai mult aportul caloric pe care il are un produs fast-food: 34%. Dupa ei urmeaza copii care cred ca primesc cu 23% mai putine calorii decat in realitate, la o masa luata la fast-food, in timp ce adulti subestimeaza aportul caloric cu 20%.

 

O masa la fast-food are, in medie, un aport caloric de aproximativ 800 de calorii, dar adultii cred ca introduc in organism doar 625 de calorii.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *