Search for content, post, videos

Mananca mai incet ca sa previi diabetul

Sfatul vine din partea oamenilor de stiinta din Lituania care au descoperit ca persoanele care mananca incet si mesteca atent fiecare imbucatura previn atat indigestia, cat si diabetul.

Specialistii din Lituania citati de publicatia The Daily Mail au demonstrat ca, pentru sanatate, conteaza nu doar ce mananci, ci si cum mananci.

Legatura dintre infulecat si diabet a fost explicata astfel de specialisti: mancatul rapid favorizeaza acumularea grasimii in organism, care duce nu numai la supraponderabilitate si obezitate, ci si la diabet.

VEZI SI

Legume si fructe pentru diabetici

Cum prevenim diabetul

Concluzia a fost trasa dupa realizarea unei cercetari pe un esantion de peste 700 de persoane, dintre care peste 230 fusesera diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2. Toti voluntarii au fost pusi sa completeze chestionare in care prezentau informatii despre stilul de viata, inclusiv despre rapiditatea cu care mananca.

Astfel, oamenii de stiinta din Lituania au constatat, la centralizarea rezultatelor, ca oamenii care mananca repede sunt predispusi sa dezvolte diabet, odata cu inaintarea in varsta.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *