Search for content, post, videos

Mamele obeze isi expun copiii la probleme cardiace

Copiii ale caror mame sunt supraponderale sau obese prezinta, chiar de la nastere, semne ale unor viitoare problemele cardiace, spre deosebire de nou-nascutii cu mame normoponderale.

O cercetare efectuata de specialistii de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie) arata ca arterele copiilor care au mame obeze sau supraponderale sunt ingrosate inca din momentul nasterii. Ingrosarea arterelor este unul dintre semnele specifice persoanelor care au sau vor dezvolta afectiuni de inima si vascular-cerebrale de-a lungul vietii.

Totodata, ingrosarea arterelor a fost constata la nastere la toti copiii care au mame cu surplus considerabil de greutate, indiferent daca micutii insisi s-au nascut cu greutate normala sau nu.

Copiii nascuti prin cezariana, mai predispusi la obezitate

Potrivit studiului publicat in revista de specialitate „Fetal and Neonatal Edition of Archives of Disease of Childhood”, cu cat mama este mai grasa cu atat arterele sunt mai ingrosate la copiii nascuti, inca din momentul venirii pe lume.

Practic, „rezultatul cercetarii arata ca exista o legatura de cauzalitate intre greutatea mamei in timpul sarcinii si riscul cardio-vascular al copiilor”, a atras atentia Amy Thompson, asistent-sef cardiolog la Fundatia Britanica a Inimii.

A fost descoperit alimentul care cauzeaza obezitatea

Specialistii in pediatrie, in cardiologie si nu numai recomanda ca femeile care vor sa conceapa un copil sa se ingrijeasca de greutatea corporala, astfel incat sa aiba un numar de kilograme cat mai apropiat de normal, potrivit inaltimii, in momentul in care raman insarcinate.

Totodata, pe parcursul sarcinii, ai respecte un regim alimentar sanatos, echilibrat, fara sa dea frau liber oricaror pofte, astfel incat sa nu se ingrase mai mult de 12-15 kilograme.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *