Search for content, post, videos

Lucruri pe care nu trebuie sa le imprumuti nici celor mai apropiate si dragi persoane

Cu totii stim ca nu trebuie sa folosim peria de par sau periuta de dinti a altcuiva, insa exista multe alte obiecte personale pe care le impartim ocazional cu cei apropiati desi nu ar trebui.

1. Lip gloss sau ruj
Prietena ta si-a uitat fardurile acasa. Desigur ca este ok sa ii imprumuti rujul tau? De fapt nu ar trebui sa faci asta. Afectiuni precum herpesul se pot transmite foarte usor prin ruj si gloss. Chiar daca persoana afectata nu are un herpes vizibil, virusul poate fi prezent in mucoasa bucala si saliva.

2. Casti
Fiecare persoana are un echilibru al florei bacteriene propriu in ceara de ureche. Oricand ne decidem sa impartim castile cu cineva, riscam sa deranjam acest echilibru. Pe aceasta cale poti risca aparitia unei infectii a urechii.

3. Agrafe si bigudiuri
Majoritatea oamenilor stiu ca nu trebuie sa iti imprumuti peria de par. Acelasi lucru se aplica in cazul tuturor accesoriilor care intra in contact cu scalpul. Ciupercile se transmit cu usurinta prin imprumutarea bentitelor, periilor, elasticelor de par si a bigudiurilor.

4. Deodorant
Chiar daca deodorantul are proprietati antibacteriene, suprafata acestuia intra in contact cu pielea care poate contine bacterii. Cel mai indicat este sa te dai cu deodorant imediat dupa dus cand pielea este curata. Daca ai nevoie de o reimprospatare in timpul zilei, sterge-te cu un servetel umed mai intai.

5. Prosoape
Functia prinicipala a prosopului este sa absoarba apa de la suprafata corpului. De aceea, chiar si atunci cand esti perfect sanatoasa, umiditatea din baie iti transforma prosopul ud intr-un mediu perfect pentru mucegai, bacterii si ciuperci.

6. Papucii de casa
Cand iti intampini oaspetii le oferi papuci de casa, dar este mai bine sa cumperi o pereche sau doua pe care sa le folosesti doar pentru oaspeti.

Cand porti pantofi, picioarele tale transpira, ceea ce creeaza un mediu perfect pentru ciuperci. Incearca sa eviti obiceiul de a purta papuci cu picioarele umede pentru a preveni aparitia ciupercilor si a bacteriei.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *