Avand in vedere ca diabetul este una dintre cele mai crunte boli ale acestui secol, s-au dezvoltat metode din ce in ce mai naturiste care sa diminueze efectele acestei boli.
Potrivit medicilor nutritionisti, diabeticii trebuie sa aiba un regim alimentar cat se poate de echilibrat pentru a putea sa se simta bine. Si de multe ori este indicat ca acest regim sa sa se bazeze pe fructe si legume.
VEZI SI
Cum si ce organe afecteaza cu adevarat diabetul
Insa si legumele si fructele se pot clasifica in funcite de cantitatea de carbohidrati continuta.
Medicii nutritionisti sfatuiesc diabeticii sa consume fara grija legume si fructe cu o concentratie de carbohidrati sub 4%.
Dintre acestea, diabeticii pot consuma fara grija cireaele de mai, anumite soiuri de mere si de pere acrisoare, grapefruit, fructe de padure, mai ales daca nu sunt foarte dulci, precum macese, coacaze, mure, fragi. Celelalte fructe ar trebui evitate din cauza continutului mare de fructoza.
Dintre legume, este indicat ca diabeticii sa consume cu incredere salata de orice fel, andive, rosii, castraveti, dovlecei, vinete, varza, stevie, spanac sau loboda si urzici.