Search for content, post, videos

Leguma care lupta impotriva cancerului. Cum se foloseste

Broccoli este cel mai bun aliment pe care-l poti adauga in dieta ta pentru ca este foarte bogat in fibre, antioxidanti, minerale si vitamine care sunt absolut necesare intr-o dieta sanatoasa.

Nu este foarte popular, insa este cunoscut pentru proprietatile sale nutritive. Broccoli iti va ajuta si sistemul imunitar pentru ca este bogat in vitaminca C, care lupta impotriva infectiilor si contribuie la intarirea sistemului imunitar. Leguma aceasta mai contine fitonutrienti si fitochimicale, care te ajuta sa elimini mai usor toxinele din organism si te vor proteja de raceli.

Unul dintre cele mai subapreciate avantaje ale consumului de broccoli este acela de a lupta impotriva unor boli foarte periculoase. Datorita continutului mare de sulforan, aceasta leguma ajuta la oprirea diviziunii celulare necontrolate si lupta impotriva cancerului la san, de colon si ovarian. Efectul ei poate fi amplificat de consumul de hrean, mustar sau wasabi conform studiilor cercetarilor de la Universitatea din Illinois.

Broccoli te va ajuta sa vezi si mai bine, intrucat contine luteina care este un antioxidant ce iti pastreaza ochii sanatosi. Mai mult, aceasta te va proteja si impotriva degenerarii maculare si a cataractei. Pe langa asta si continutul de vitamina A iti vine in ajutor.

Broccoli este de asemenea util si impotriva depresiei pentru ca vitamina B ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la prevenirea afectiunilor de inima.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *