Search for content, post, videos

La un pas de a descoperi vaccinul impotriva Chlamydiei

Clamidioza, produsa de infectarea cu bacteria Chlamydia trachomatis, este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) din lume.

Insa, extinderea ei ar putea fi redusa dupa ce o echipa de cercetatori britanici si israelieni a deschis o cale pentru crearea unui vaccin.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton (Marea Britanie), impreuna cu specialistii Universitatii Ben-Gurion (Israel), au descompus materialul genetic al bacteriei Chlamydia trachomatis, responsabila pentru clamidioza, una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) din lume.

Genomul secventiat permite oamenilor de stiinta sa dezvolte un vaccin impotriva bacteriei, care trece neobservata in 90% din cazurile de infectare. Netratata, infectia cu chlamydia favorizeaza contractarea HPV-ului (virus asociat cu cancerul de col uterin), predispune la inflamatii si la abcese pelviene si poate cauza infertilitate. 

Ultimul raport privind BTS, intocmit de Organizatia Mondiala a Sanatatii, indica in 2005 peste 9,4 milioane de femei din Europa bolnave de clamidioza.

Stiai ca…

… Chlamydia este cea mai frecventa cauza a bolilor inflamatorii pelviene care ridica riscul de infertilitate

…. netratata, infectia cu Chlamydia favorizeaza contractarea HPV-ului (virus asociat cu cancerul de col uterin)

… in 1996, aproximativ trei milioane de cazuri de infectari cu Chlamydia au fost constatate in Statele Unite ale Americii, numarul depasind toate celelalte boli cu transmitere sexuala diagnosticate in anul respectiv

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *