Search for content, post, videos

La ce pericole te expui cand uiti sa te speli pe dinti

Dimineata iti amintesti mai usor ca trebuie sa te speli pe dinti, insa nu multi sunt cei care se spala si seara, inainte de culcare. Specialistii recomanda sa ne spalam pe dinti de 3 ori pe zi, dupa fiecare masa principala, insa este bine sa o facem macar de doua ori.

Exista seri in care sunteti prea obositi sa va spalati pe dinti, sau zile in care nu iesiti din casa si considerati ca nu mai este nevoie? Gresit!Spalatul pe dinți nu ține neapărat de estetica, iar a sări peste el în anumite zile iti poate distruge dantura.

1. Placa bacteriana si carii

Este important sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa , deoarece pe parcursul zilei ne raman tot felul de resturi si deseuri intre si pe dinti. Placa bacteriana se intareste pe dinti si, in timp, este imposibil de eliminat prin periaj normal sau ata dentara, trebuie mers la cabinetul stomatologic pentru un periaj profesional.

Cariile sunt imposibil de elimiat prin periaj normal, daca s-au format, trebuie sa mergeti cat mai repede la stomatolog pana cand nu se agraveaza.

Problemele cauzate de placa bacteriana

  • Retractia gingivala
  • Afte
  • Parodontoza – o afectiune gingivala in stadii avansate
  • Sangerare gingivala
  • Respiratie urat mirositoare
  • Infectii gingivale
  • Inflamatii – in timp pot cauza dementa, boli de inima si deficiente de auz, daca persista prea mult timp
  • Pierderea dintilor

2. Gingii nesanatoase

Tartrul afecteaza si sanatatea gingiilor, nu doar pe cea a dintilor. Sanatatea gingiilor este cu atat mai importanta deoarece ele sustin dintii.

3. Respiratie urat mirositoare in permanenta

Respiratia urat mirositoare este o problema pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune. Dimineata mirosul este atat de persistent incat uneori nici spalatul pe dinti nu-l elimina. Este important sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, in cazul in care ai probleme cu respiratia, resturile de mancare vor amplifica senzatia.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *