Search for content, post, videos

Iti curge nasul incontinuu? Se poate scurge si lichid din creier. Vezi daca esti in pericol

Deseori, scurgerile nazale nu ridica prea mari semne de ingrijorare cu privire la sanatate.

Dar atunci cand nasul nu inceteaza sa curga in niciun anotimp poate fi ceva grav, caci prin orificiile nazale se poate scurge si lichid din creier.

 

Aceasta a fost descoperirea lui Joe Nagy, un rezident din Arizone (SUA), atunci cand s-a dus la doctor pentru ca ii curgea nasul de prea mult timp. “Aveam mereu un servetel la mine pentru ca nu se stia cand incepe iar sa-mi curga nasul”, a povestit Joe Nagy, pentru Fox 10 News.

 

Odata ajuns la spital si dupa mai multe investigatii, medicii au descoperit ca Nagy nu avea o simpla rinoree, cum se intampla in majoritatea cazurilor in care ne curge nasul.

 

Joe Nagy a aflat ca sufera, de fapt, de rinoree cerebrospinala, o afectiunea nu foarte des intalnita, dar nici extraordinar de rara. Aundrea Aragon, tot din Arizona, a descoperit la randul ei, in 2012, ca sufera de aceeasi boala, scrie LiveScience.

 

Rinoreea cerebrospinala este cauza de o mica ruptura in membrana care inveleste creierului. Aceasta leziune poate fi cauza de o lovitura puternica la cap, de complicatii survenite in timpul unei operatii sau de presiune intracraniana.

 

Creierul uman produce, zilnic, aproximativ 500 de mililitri de lichid cerebrospinal, care, in acest caz deosebit de rinoree, ridica mari probleme si disconfort pentru bolnavul nevoit sa aiba dupa el servetele sau batiste tot timpul.

 

Din cauza ca rinoreea cerebrospinala nu este atat de cunoscuta si des intalnita, multe persoane ignora simptomele la inceput. Pana una alta, tututor ne curge nasul ocazional!

 

Doctorul Peter Nakaji, neurochirurg la Institutul de Neurologie Barrow din Phoenix, spune ca, de regula, scurgerea lichidului din creier se opreste de la sine. Dar sunt cazuri in care acest lucru nu se intampla, fapt ce poate duce la infectii periculoase, precum meningita.

 

In cazul lui Joe Nagy, acesta a fost tratat de meningita pe care o dezvoltase, iar dupa vindecare a fost operat pentru a i se inchide fisura din membrana care inveleste creierul si care permitea scurgerea lichidului cerebrospinal.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *