Search for content, post, videos

Ingrediente dezgustatoare pe care le consumi zilnic

Tainele industriei alimentare sunt nenumarate iar spoturile publicitare ni le prezinta doar pe cele care au potentialul de a ne trezi interesul… sau pofta de mancare.

Nevoia de a produce constant mai mult, la costuri mai mici, necesitatea conservarii pe termen lung dar si cea a crearii unui aspect foarte atragator cumparatorului a determinat numeroase companii din industria alimentara sa recurga folosirea unor ingrediente mai putin obisnuite, informeaza Business Insider.

Iata 10 produse alimentare de larg consum care contin cele mai bizare (chiar dezgustatoare) ingrediente:

Ciocolata: Par de soarece. Nu spunem ca parul de soarece este ingredientul secret al ciocolatei… insa ar putea aparea accidental. Autoritatile americane permit existenta unui fir de par la o anumita cantitate de ciocolata.

Guma de mestecat: Secretii de la oaie. Lanolina, o secretie uleioasa intalnita in lana de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi gasita si in produse cosmetice, de protectie solara sau in produsele pentru copii.

Branza: Rumegus. Celuloza, sau rumegusul, este un ingredient ce se gaseste in branza faramitata. Ajuta ca bucatile de branza sa nu se uneasca intre ele.

Paine: Pene de rata si par de om. L-cisteina este un aminoacid adaugat la multe produse coapte, introducandu-se in aluat cu scopul de a creste viteza de procesare industriala. in timp ce o parte din L-cisteina este direct sintetizata in laboratoare, cea mai mare parte este extrasa dintr-o sursa ieftina si abundenta de proteine naturale: parul uman sau penele de rata.

Inghetata: Secretii anale de la castor. Aromele de vanilie si capsuni ale inghetatelor ar putea fi intensificate de castoreum, un amestec din secretii anale si urina de la castori. Se gaseste, de asemenea, in parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de arome naturale, deci nu vom sti niciodata ca le mancam.

Bere: Vezici de peste. Cleiul de peste, obtinut din vezici uscate de peste, ii da berii aspectul de galben stralucitor.

Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendys chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudra de sticla.

Jeleu sau gelatina: Tesut conjunctiv de la animale. Gelatina este facuta din colagen, care este fiert in tesut conjunctiv. in prezent, gelatina este cel mai probabil facuta din piele de porc.

Ciuperci: Larve. Autoritatile americane sustin ca este legal sa existe pana la 19 larve si 74 de acarieni intr-o cutie de ciuperci conservate.

Chipsurile de cartofi: Agenti de curatare. Bisulfitul de sodiu este utilizat in majoritatea agentilor de curatare folositi la vasele de toaleta. Este folosit, de asemenea, pentru a extinde durata de valabilitate si pentru a decolora chipsurile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Ryl</cite>

    Multumesc,Andreea! Sunteti minunate si reitusi sa daruiti mult.Aveam nevoie sa vad aceasta emisiune(in direct nu am reusit),tocmai pentru ca uitasem sa iert si sa ma iert.Nimic nu este intamplator si datorita voua am depasit situatii mai putin usoare.Va iubesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *