Search for content, post, videos

Ingrediente de baza in bucatarie

In toate bucariile din lume exista doua ingrediente de baza, acestea sunt: sarea si piperul.

Va prezentam cateva amanunte despre fiecare in parte.

Sarea

Sarea de bucatarie, sau clorura de sodiu, este obtinuta prin evaporarea apei de mare sau este extrasa din mina. Este singurul condiment mineral folosit ca atare in alimentatie. Este indispensabila pentru viata iar deficitul de sare produce tulburari fiziologice. Imbunatateste gustul alimentelor sau se foloseshte pentru conservarea lor, in functie de cantitatea folosita.

CITESTE SI

Ingrediente dezgustatoare pe care le consumi zilnic

Iata care sunt ingredientele periculoase din produsele de post!

Exista numeroase varietati de sare de bucatarie. Astfel, exista sarea fina folosita la condimentarea alimentelor, sarea gri, care este umeda, dar are o mare cantitate de iod. Sarea bruta este clasificata in functie de marimea granulelor. Este folosita pentru apa pusa la fiert, pentru supe, sau se poate face di nea o cresta in care se poate coace carnea sau pestele. Datorita texturii sale, se potriveste la carnea fripta , sau la prepararea ficatului de gasca.

Piperul

Doar boabele de Piper nigrum se pot numi cu adevarat piper. Este bine sa folositi piperul proaspat macinat decat sa-l cumparati gata macinat. piper

Aroma subtila a piperului alb se potriveste sosurilor, pastelor, vinegretei, mezelurilor si pestelui.

Piperul negru este mai iute si mai puternic aromat , se potriveste perfect preparatelor din carne rosie.

Piperul verde, cules inainte de maturatie, este vandut sub forma uscata sau in saramura , si are o aroma fructata.

Piperul gri este un amestec de piper negru si alb.

Piperul rosu este obtinut din boabele unui arbore exotic si este folosit atat pentru aroma deosebita cat si pentru aspect.Piperul Cayenne este foarte iute, fiind folosit sub forma de pudra.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *