Search for content, post, videos

Infectia sexuala care a devenit imuna la antibiotice

Potrivit avertizarilor specialistilor Organizatiei Mondiale a sanatatii, o boala sexuala a mutat atat de mult incat a devenit imuna la antibioticele cunoscute in ziua de azi.

Este vorba despre gonoree iar ultima tulpina a acestei bacterii s-a raspandit in Australia si Europa si este imuna la cea mai agresiva clasa de antibiotice, cea a cefalosipinelor, folosite in tratarea bolii.

Cauzele pentru care gonoreea a ajuns sa fie netratabila cu antibiotic sunt numeroase. Se pare insa ca cea mai importanta dintre acestea este automedicatia si capacitatea bacteriei de a se adapta. Asa ca, in urma automedicatiei si a lipsei vizitelor la medici, bacteria a mutat atat de mult incat a devenit imuna.

Aceasta bacterie a dezvoltat rezistenta la toate tratamentele cu care am incercat sa o distrugem, a declarat dr. Manjula Lusti-Narasimhan, specialist in cadrul departamentului de boli cu transmitere sexuala al OMS.

Pericol de moarte: Aceasta boala poate fi letala din cauza ca provoaca septicemie si meningita gonococica. Problema cea mai mare este ca, la femei, aceasta infectie nu are simptome. La barbati insa provoaca dureri si usturimi la urinat si secretii uretrale purulente. Acestea dispar dupa cateva zile si babratii cred de obicei ca infectia a disparut, insa doar devine mai greu de tratat.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *