Search for content, post, videos

Inedit! De ce e bine de fapt sa mananci seminte. Toate efectele benefice

Semintele de floarea-soarelui au o serie de proprietati care le recomanda in dieta. Insa, pentru ca aceste proprietati sa aiba efect, este indicat sa consumati seminte de floarea soarelui doar daca sunt neprajite.

Asadar, semintele sunt foarte bogate in vitamina E, care este un adevarat inamic asupra cearcanelor si ridurilor.

Totodata, Vitamina E este un puternic antioxidant care protejeaza organismul de radicalii liberi si de toxicitatea mediului inconjurator.

Astfel, consumul des de seminte de floarea soarelui are efecte minunate asupra organismului, vizibile destul de repede.

Dintre acestea, cele mai importante sunt imbunatarirea elasticitatii tegumentului, a circulatiei sanguine. Un alt beneficiu major este mentinerea unei vederi sanatoase. Tot ce trebuie sa faci pentru a obtine aceste efecte este sa consumi zilnic 20 de grame de seminte de floarea-soarelui, neprajite.

Pe de alta parte, semintele de floarea-soarelui sunt foarte bogate in grasimi. Iar 90% din aceste grasimi sunt foarte bune pentru inima. Astfel, ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Faptul ca semintele contin seleniu si cupru duce la prevenirea cheagurilor de sange si astfel a infarctului. Totodata, arteroscleroza si accidentul vascular cerebral au sanse mai mici sa apara.

Asadar, cu un consum zilnic, de preferat dimineata, de semincte de floarea-soarelui, va protejati de toate cele enumerate mai sus.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *