Search for content, post, videos

Implantul mamar, pe viaţă sau pentru 10 ani?

Durata de viaţă a unui implant mamar constituie, deseori, o necunoscută chiar şi pentru femeile care au recurs la acest tip de intervenţie estetică. Iată care este adevărul despre termenul de valabilitate al implanturilor şi în ce situaţii acestea pot rămâne pe viaţă sau trebuie schimbate.

Înainte de a recurge la o operaţie estetică de augmentare mamară, majoritatea femeilor sondează piaţa atât în privinţa preţului intervenţiei şi a tipului de implant, cât şi a termenului de valabilitate.

Factori ce impun schimbarea

„Calitatea şi aspectul protezei mamare şi eventualele complicaţii ce pot surveni pe parcursul timpului sunt factorii care influenţează durata de viaţă a unui implant. Statisticile Societăţii Americane de Chirurgie Plastică arată că, la 10 ani de la operaţie, 76% din implanturile mamare necesită înlocuirea”, explică chirurgul estetician Călin Doboş.

Rezultatul nu durează o veşnicie

Medicul le poate oferi pacientelor implanturi cu o durată de viaţă limitată sau nelimitată, însă, indiferent de termenul de valabilitate, controalele periodice sunt obligatorii. „Doar medicul poate stabili dacă au apărut modificări de aspect. Rezultatul operaţiei de mărire de sâni nu durează o veşnicie pentru că, în timp, sânii se modifică. Ecografiile mamare pot evidenţia eventuale mici rupturi ale implantului, astfel încât se poate interveni înainte de a apărea complicaţii”, explică medicul.

Siliconul, mai rezistent decât proteza salină

„Studii recente arată că implanturile cu silicon pot dura o viaţă, iar cele saline circa 12-14 ani, însă se întâlnesc şi situaţii particulare. De asemenea, contează mult mărimea implantului, pentru că la cele foarte mari se lasă pielea şi, în timp, creşte riscul deformării sânului. În această situaţie se poate impune o nouă intervenţie pentru ridicarea sânilor, cu sau fără schimbarea implantului, şi chiar se poate considera necesar să se renunţe la implant”, spune dr. Călin Doboş.

Posibile complicaţii

Citeste CONTINUAREA pe http://www.ziarulring.ro/

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *