Search for content, post, videos

Iei antidepresive? Ai putea sa iti faci mai mult rau decat bine. La ce pericole te expui

Antidepresivele, medicamentele care se administreaza pentru tratarea depresiei, una dintre cele mai periculoase afectiuni ale acestui secol, pot avea efecte secundare destul de periculoase asupra organismului.
De aceea este foarte indicat sa nu apelam la antidepresive decat in cazul in care acestea sunt recomandate cu strictete de catre medic, pentru a nu cauza mai multe probleme organismului, pe langa depresia in sine.

La ce pericole te expui daca iei antidepresive

1. Antidepresivele pot afecta viata sexuala. Multe dintre antidepresivele de pe piata au ca efect secundar scaderea libidoului, mai ales in cazul barbatilor. Mai mult decat atat, antidepresivele pot cauza aparitia ejacularii precoce si pot avea efecte negative asupra erectiei. In cazul femeilor, antidepresivele pot ingreuna obtinerea orgasmului.
2. Antidepresivele pot reduce totodata fertilitatea, in cazul barbatilor. La aceasta concluzie au ajuns oserie de cercetatori din Marea Britanie care sustin ca antidepresivele afecteaza negativ calitatea spermei. Mai precis, este vorba despre antidepresivele care au ca substanta activa paroxetinum. Mai mult, aceste pastile pot cauza si tulburari de personalitate si chiar tentative de suicid, in cazul persoanelor tinere.

3. Antidepresivele pot sa favorizeze atacurile cerelbrale, sustine un studiu realizat in Statele Unite ale Americii. Studiul a fost realizat pe un esantion se 136.293 femei cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani, timp de sase ani. Concluzia studiului a fost una cu adevarat inspaimantatoare. Astfel, riscul aparitiei unui atac cerebral este cu 45% mai mare in cazul femeilor care iau antidepresive.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *