Search for content, post, videos

Iata de ce trebuie sa faceti sport si iarna

Nu este simplu sa urmati cu regularitate  un program de exercitii fizice. Cand afara e frig si zapada  e mult mai greu. Iata cateva motive sa nu luati pauza de la sport in anotimpul rece.

Se reduce  riscul de raceala

Potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici, cei care fac sport racesc mai greu,  iar severitatea gripelor scade cu 40% in cazul persoanelor care se afla intr-o forma fizica buna si cu 30% in cazul celor care fac sport.

Petreceti mai mult timp afara si nu iesiti din rim 

Vi se pare imposibil sa alergati daca afara e frig? Multe persoane sunt de parere ca frigul e mult mai usor de suportat decat caldura atunci cand fac sport. Trebuie doar sa va imbracati mai bine si sa evitati sa alergati  in zilele cu polei. De asemenea, practicati sporturi de iarna ori de cate ori este posibil. Mersul alert prin zapada este util daca doriti arderea caloriilor.Regularitatea cu care faceti sport este foarte importanta. Dupa cateva luni de sedentarism  va fi  greu sa reincepeti sa faceti sport. Asa ca indiferent de anotimp  tineti-va de treaba, chiar daca sedintele sunt mai rare, iar exercitiile mai usoare.

Vindeca depresia

Activitatea fizica regulata este una dintre cele mai bune tratamente pentru depresia sezoniera, atat de intalnita in sezonul rece.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *