Search for content, post, videos

Iata de ce nu ar trebui sa iti imparti castile cu altcineva

Pregatiti-va sa aflati crudul adevar. De la împărtășirea căștilor cu cel mai bun prieten pentru a va uita la un film sau pentru a împrumuta un coleg de muncă, folosirea căștilor altcuiva pare destul de inocentă, nu? Nimic mai fals!

Ceara este modul natural al corpului nostru de a proteja interiorul urechilor noastre și de a preveni infecțiile. Și, da, ceara are bacterii pe ea, dar este destul de inofensivă.

Totusi, castile pastreaza bacteria si germenii in mediul cald si intunecat al urechilor dumnevoastra. Acea ceară de urechi nevinovată se poate dezvolta pe aceste căști „, spune Kelly Reynolds, dr., Profesor asociat de sănătate a mediului la Universitatea din Arizona.

In cazul in care aceste bacterii se inmultesc prea mult, aceasta pot duce la infectii, spune dr. Abbas Anwar, MD. De asemenea, căștile pot provoca uneori mici abraziuni și tăieturi în canalul urechii, mai ales dacă sunt purtate pentru perioade lungi de timp sau în timpul somnului / exercițiilor fizice.

Aceste tăieturi pot servi drept portal de intrare pentru bacterii și pot duce la infecții dureroase ale urechii externe (otita externa). ”

Daca acestea sunt consecintele folosirii castilor dumneavoastra, ganditi-va ce se poate intampla cand le folosi pe ale altora. „Vă introduceți în ureche cantități noi și mai mari de bacterii”, spune dr. Anwar. „În plus, probabil că nu știți dacă prietenul tău își păstrează castile curate. Ei pot intra in contact cu tot felul de bacterii, iar aceste noi bacterii „străine” pot duce la infecții ale urechii.”

Pe lângă faptul că nu împărțiți căștile, există o mulțime de modalități de a vă asigura că propria dvs. pereche este sigura pentru urechi. Achizitionarea unor carcase pentru castile dumneavoastra si curatarea acestora regulata cu spirt este o metoda excelenta de a le pastra curate si dezinfectate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *