Search for content, post, videos

Iata cei mai nocivi pantofi pe care ii poti purta!

De multe ori ne lasam prada tendintelor modei fara sa ne dam seama la ce riscuri ne expunem, mai ales din punct de vedere al sanatatii.

Iar potrivit ultimelor studii, pantofii extravaganti pe car eunele femei ii poarta pot sa le adecteze intr-un mod cat se poate de serios starea de sanatate.

In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca anumite tipuri de pantofi pot avea efecte nedorite asupra picioarelor unei femei, desi de multe ori aceste tipuri de pantofi sunt la moda.

De exemplu, pantofii cu tocuri inalte si subtiri sunt deseori cauzele pentru dureri cronice, monturi si entorse la glezne. Totodata, potrivit medicilor, tocurile inalte si subtiri afecteaza centrul de greutate al corpului si astfel exista presiune inutila asupra unor zone al e coloanei vertebrale. Din aceasta cauza, in timp, pot aparea deformari ale coloanei si totodata pot fi afectate ligamentele picioarelor.

Pantofii tuguiati au un efect cat se poate de rau asupra degetelor. Din cauza faptului ca sunt tinute stranse, nu au cum sa respire si din aceasta cauza pot aparea diverse micoze care sa fie cat se poate de neplacute. Mai mult decat atat, faptul ca degetele sunt tinute atata de stranse, poate duce la deformarea oaselor acestora si ulterior se pot incovoia. Cazuri de acest fel au fost des intalnite mai ales in cazul vedetelor care nu iau in considerare sfaturile medicilor si respecta intocmai tendintele modei.

Iar ultimul tip de pantofi care va pot face rau sunt balerinii. Fiind foarte josi, fara o talpa adecvata, acest tip de pantofi afecteaza foarte mult in primul rand mersul. Pot cauza, daca sunt purtati in exces, deformari ale incheieturilor picioarelor, cele mai des intalnite fiind deformarile gleznelor. Acestea apar din cauza ca laba piciorului este practic obligata sa se muleze direct pe terenul pe care pasim si de multe ori acesta este denivelat.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *