Search for content, post, videos

Iata ce job-uri te pot imbolnavi si care sunt bolile la care te expui

O serie de studii recente, realizate de cercetatori din intreaga lume, au insumat locurile de munca care prezinta cele mai mari riscuri pentru sanatate.

Pe plan general, se pare ca persoanele care lucreaza in mediul bancar ar fi cele mai predispuse bolilor psihice, din cauza stresului enorm si a ..panicii impuse de munca cu banii. Totodata, persoanele care au locuri de munca statice, la care sunt obligate sa stea pe scaun mai mult de 8 ore pe zi, sunt in pericol de a face diabet, cancer sau chiar sa moara, potrivit Huffington post.

Asa ca iata o serie de locuri de munca ce ne pot pune sanatatea in pericol:

Cei care lucreaza in picioare sunt in pericol de artoroza

Revista „Everiday Health” sustine intr-un articol ca persoanele care stau foarte mult timp in picioare la locul de munca sunt pasibile de artroza. Sfatul medicilor pentru aceste persoane este sa aleaga sa poarte pantofi cat se poate de comozi si fara toc.

Statul in picioare pe o perioada lunga de timp are efecte negative asupra coloanei vertebrale si gleznelor.

Soldatii si stresul

Persoanele care lucreaza in mediul militar sunt unele dintre cele mai stresate din lume. Mai ales soldatii de rand. Potrivit CareerCast.com, soldatii au una dintre cele mai stresante meserii. si totul din cauza ca sunt obligati sa exceleze atat pe plan fizic cat si psihic, la comanda, fara a avea parte de liberul arbitru.

Muncitorii in constructii si cancerul

Health.com raporteaza ca persoanele care muncesc in constructii sunt expuse unui risc imens de cancer din cauza particulelor pe care le inhaleaza. Totodata, bolile de plamani sunt printre primele cauze ale pensiei pe caz de boala intalnite la nivel mondial. Majoritatea, evident, sunt in cazul persoanelor care lucreaza in constructii.

Asistentii sociali si depresia

Oamenii a caror meserie este sa aiba grija de cineva cu nevoi speciale sunt predispusi sa intre in depresii puternice. Tot Health.com arata ca 11% dintre persoanele care activeaza in acest camp al muncii au trecut prin episoade de depresie foarte puternice. Procentul este imens, avand in vedere ca doar 13% dintre cei care nu au un loc de munca au suferit de episoade depresieve si doar 7% din intreaga populatie a lumii a trecut prin episoade depresive.

Bancherii si stresul

Se pare ca bancherii ar si persoanele cele mai stresate la locul de munca. Acestia sunt permanent concentrati si potrivit ultimelor studii duc multe lupte interioare din cauza ca sunt expusi la sume imense de bani, pe care le pot controla. Totodata si celellalte persoane care lucreaza in banci sunt predispuse sa aiba afectiuni comportamentale tot din aceleas cauze.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *