Search for content, post, videos

Grupa de sange „dicteaza” bolile la care esti expus

Influenta pe care o are grupa sanguina in ceea ce priveste predispozitia catre o anumita afectiune a fost si este o preocupare constanta a specialistilor. In functie de grupa de sange pe care o ai se poate stabili foarte usor cat esti de vulnerabil in fata anumitor bacterii sau virusuri, scrie mnn.com. Iata care sunt ultimele concluzii la care au ajuns cercetatorii.

Grupa A: cancer si boli de inima

Persoanele cu grupa de sange A prezinta un nivel mai ridicat al hormonului numit cortizol, hormonul stresului, ceea ce poate duce la o crestere in greutate, dar si la o pofta nestapanita de dulciuri. Printre riscurile la care sunt expuse aceste persoane se mai numara si cel decancer la stomac, cancer pancreatic sau leucemie. Bolile cardiace sunt si ele mai frecvente la persoanele cu grupa A, pentru ca, potrivit unor specialisti, sunt mai predispuse la formarea de cheaguri de sange.

Grupa B: boli cardiace si cancer ovarian

In cazul femeilor care au grupa de sange B, specialistii de la Universitatea Harvard au constatat un risc ridicat de a dezvolta cancer ovarian. Comparativ cu persoanele care au grupa 0, cele cu B sunt mai predispuse cu 11% riscului de boli de inima. Aceasta grupa de sange a fost asociata si cu un risc mai mare de a dezvolta cancer pancreatic si cancere ale cavitatii bucale. Aceasta grupa sangvina este foarte intalnita in nord-estul Europei.

 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *