Search for content, post, videos

Greseli in ingrijirea danturii

Periutele de dinti tari sunt cele mai bune, nimic mai departe de adevar. Riscati sa spalati stratul moale care furnizeaza minerale importante smaltului dintilor.

Mult mai bine e sa beti un pahar de apa dupa masa si sa asteptati 60 de minute pana sa va spalati pe dinti.

Iata cateva greseli :

Trebuie sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa.Fals. Daca va spalati pe dinti imediat dupa o masa acida, va faceti mai mult rau decat bine.

Dintii de lapte nu trebuie ingrijiti. Fals. Este foarte important ca dintii de lapte sa fie corect ingrijiti si sa fie sanatosi. Cariile se formeaza inca din aceasta perioada, iar dantura foarte tanara se dezvolta gresit.

Fluorul nu este important. Fals. Fluorul intareste dintii si impiedica bacteriile sa se inmulteasca.

E bine sa ne periem dintii cu fermitate.Fals. Daca va periati cu prea multa forta dintii sau folositi o periuta prea tare, riscati sa va distrugeti smaltul sau sa va raniti gingiile. Acestea lasa radacinile dintilor descoperite. Trebuie sa  periati dintii ca si cum ati da cu o maturica, de la gingii spre varful dintilor.

NU UITA: Guma de mestecat nu inlocuieste spalatul pe dinti ci sustine igiena gurii, in sensul ca regleaza secretia de saliva si ofera vitaminele care intaresc smaltul dintilor.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *