Search for content, post, videos

Greseli in dieta care iti provoaca dureri de cap

Nu se cunoaste exact cauza migrenelor, insa, expertii spun ca unele medicamente, schimbarile endocrine bruste si lipsa de somn se numara printre principalele motive.

Acestora li se alatura si obiceiurile alimentare, iar studiile arata ca aproximativ 10% dintre oamenii care sufera de migrene au facut anumite greseli in alimentatie.

Daca vrei sa ramai sanatoasa, evita sa faci aceste greseli in dieta:

Branza tare
Branza tare trece printr-un proces de maturare care poate provoca migrenele. Acest lucru se intampla din cauza tiaminei provenita din aminoacizi si din cauza tirosinei care se formeaza in alimentele sarate, murate, afumate, fermentate sau marinate.

Fructe citrice
Citricele contin mult acid si perturba pH-ul. Studiile au demonstrat ca aproximativ 11% dintre cei ceare sufera de migrene au declarat ca au consumat citrice la debutul migrenelor.

Ba mai mult, fructele contin tiamina si histamina, care pot afecta si ele sanatatea.

3. Alimente reci
Daca ai obiceiul sa mananci inghetata si sa bei bauturi reci, exista riscul si in acest caz sa te alegi cu dureri de cap.

4. Cofeina
Excesul de cofeina contribuie si el la durerile de cap, tocmai din acest motiv este bine sa eviti sa bei mai mult de 2-3 cesti de cafea pe zi.

Cofeina sa mai intalneste in alimente precum: ciocolata, cacao, ceai, coca-cola si pastile de durere.

5. Alcool
Nu sunt multi cei care stiu ca vinul rosu cauzeaza migrene, iar studiile arata ca si alte bauturi alcoolice au un efect similar: berea, sampania si anumite spirtoase.

Alcoolul poate provoca doua tipuri de dureri de cap, prima este una obisnuita care apare intre 30 de minute si 3 ore dupa consum si migrena intarziata indusa de alcool, cunoscuta drept mahmureala.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *